skip to Main Content

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ  (πλήρης ημέρα)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και κρουαζιέρα στη θάλασσα του Μαρμαρά και στα νησιά . Στάση στη Χάλκη που είναι το 3ο νησί και παίρνουμε μια άμαξα με άλογο για να φθάσουμε στη θεολογική σχολή. Ξενάγηση εκεί και επιστροφή πίσω στο λιμάνι από το μονοπάτι περπατώντας  για να γνωρίσετε το νησί με τα παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, την εκκλησία του Αγίου Νικόλα και το Αγίασμα  της Αγίας Παρασκευής.  Στάση στη Πρίγκιπο, το δημοφιλέστερο όλων των νησιών  καταπράσινο από πεύκα. Αυτό ήταν επίσης το νησί εξορίας των βυζαντινών πρίγκιπων. Μετά από το μεσημεριανό γεύμα σε ένα εστιατόριο της παραλίας, θα έχετε έναν γύρο στο νησί με τις άμαξες. Το απόγευμα επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και  μεταφορά στο ξενοδοχείο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  (πλήρης ημέρα)

Επίσκεψη στο Sultan Ahmet την καρδιά της «παλαιάς πόλης» των Βυζαντινών και Οθωμανών. Μπορούμε να αρχίσουμε το πρόγραμμά μας από το παλάτι Topkapi στο οποίο είχαν κυβερνήσει 22 Οθωμανοί σουλτάνοι μέχρι ότου να  χτιστεί το παλάτι Dolmabahce. Αγία Σοφία:  ένα από τα μέγιστα θαύματα της αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε ως βασιλική τον 6ο αιώνα, από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Μπλε τζαμί: αντίγραφο της Αγίας Σοφίας διάσημο με τη μπλε σκεπή του και τους μοναδικούς 6 μιναρέδες, που χτίστηκαν στο όνομα του σουλτάνου Ahmet. Ιππόδρομος: κέντρο των αθλητικών γεγονότων (αρματοδρομίες) και πολιτικών δραστηριοτήτων της παλαιάς πόλης. Η στήλη του Θεοδοσίου: η ελικοειδής στήλη και η γερμανική πηγή του Wilhelm ΙΙ είναι τα μνημεία που διακοσμούν τον ιππόδρομο. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε τη βυζαντινή κινστέρνα. Επίσης έντονο ενδιαφέρον έχουν το αρχαιολογικό  μουσείο και το ισλαμικό Μουσείο Τέχνης. Μεγάλη σκεπαστή αγορά: ελκυστικότερο εμπορικό κέντρο και το μεγαλύτερο «παζάρι» στον κόσμο με σχεδόν 4000 καταστήματα που πωλούν τις αντίκες, τα κοσμήματα, το χρυσό, τους τάπητες, τα εμπορεύματα δέρματος και αναμνηστικά.

 

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  (πλήρης ημέρα)

Το μουσουλμανικό τέμενος Suleymaniye: το αριστούργημα του Sinan, του κύριου αρχιτέκτονα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που έχτισε στο όνομα του Suleyman το θαυμάσιο αυτό  τέμενος  κατά τη διάρκεια 16ο αιώνα, και θεωρήθηκε ως το καλύτερο μεταξύ των αυτοκρατορικών μουσουλμανικών τεμενών. Μπλε τζαμί: αντίγραφο της Αγίας Σοφίας διάσημο με τη μπλε σκεπή του και τους μοναδικούς 6 μιναρέδες, που χτίστηκαν στο όνομα του σουλτάνου Ahmet. Παλάτι Topkapi: αυτοκρατορική κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων στο οποίο εκτίθενται  αυτοκρατορικοί θησαυροί, κινεζικές  πορσελάνες, όπλα, τμήματα του παλατιου κ.α. Παλάτι Dolmabahce: η τελευταία κατοικία για τους  σουλτάνους με 264 δωμάτια και 43 αίθουσες. Διάσημο για τη μεγάλη συλλογή του σε ευρωπαϊκές αντίκες, έπιπλα και 4.5 τόνους πολυελαίων.

ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΟΙ  (πλήρης ημέρα)

Παλάτι Dolmabahce: η τελευταία κατοικία για τους σουλτάνους με 264 δωμάτια και 43 αίθουσες. Διάσημο για τη μεγάλη συλλογή του σε ευρωπαϊκές αντίκες, έπιπλα και 4.5 τόνων πολυελαίων.  Διάσημη Γέφυρα του Βοσπόρου: σημαντική κατασκευή που σε μεταφέρει από τη μια ήπειρο (ΑΣΙΑ) στην άλλη (ΕΥΡΩΠΗ). Hill Camlica: όπου χαρίζει μια πανοραμική άποψη της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου από το καλύτερο σημείο. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε το παλάτι Beylerbeyi στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

 

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (μισή ημέρα)

Αγορά μπαχαρικών (αιγυπτιακό παζάρι): μυστηριακές μυρωδιές  διαφορετικών αρωμάτων των διάφορων καρυκευμάτων. Μαγαζιά που πουλάνε  φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, ψάρια κ.λπ.,
Κρουαζιέρα Βοσπόρου: μέσω της υδάτινης οδού που χωρίζει τις δύο ηπείρους, Ασία και Ευρώπη, με τη δυνατότητα να ληφθούν οι φωτογραφίες των μαρμάρινων παλατιών, των αρχαίων ξύλινων σπιτιών της οθωμανικής αρχιτεκτονικής μέχρι τα σύγχρονα τουριστικά συγκροτήματα  και τα πολυτελή διαμερίσματα.

 

1001 ΝΥΧΤΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ – χορός κοιλιάς

Θα ξεκινήσουμε από το ξενοδοχείο και θα κινηθούμε σε ένα εστιατόριο πρώτης κατηγορίας. Πίνοντας μισό  μπουκάλι κρασιού ή 2 μη αλκοολούχων ποτών που περιλαμβάνονται στην τιμή, θα απολαύσετε  το σόου  των διάσημων χορευτών της κοιλιάς, χαρακτηριστικές παραδοσιακές ομάδες από την Ανατολία, συνοδευόμενες από τα δημοφιλή μουσικά όργανα  της Τουρκίας και τούρκους  τραγουδιστές.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ του BURSA (πλήρης ημέρα)

Θα αναχωρήσουμε  από το ξενοδοχείο σας και θα  κινηθούμε στο Bursa, όπου θα απολαύσετε το ειδυλλιακό τοπίο. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, παίρνουμε το τελεφερίκ στο όρος Uludag, το θρυλικό όρος Olympos. Πίσω στο Bursa, επίσκεψη στο Ulu Cami (μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος), το πράσινο μαυσωλείο, την παλαιά αγορά μεταξιού που καλείται Koza Han  στο σκεπαστό παζάρι. Αργά το βράδυ επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Back To Top